Vučić i Orbović u poseti Goši

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt SSSS, 07.04.2017.-


Radnici Goše dobiće po šezdeset hiljada jednokratne pomoći, a zdravstvene knjižice biće im overene posle sednice vlade Srbije na kojoj će se doneti zaključak o tome, odlučio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je danas popodne otišao u fabriku u Smederevskoj Palanci sa predsednikom Saveza Samostalnih Sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem, koji je posredovao toj poseti kako bi iznašli najbolje rešenje za zaposlene u toj fabrici.

Radnici štrajkuju već dve nedelje zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, a sve je kulminiralo nakon samoubistva jednog od radnika.

Vučić je zaposlenima obećao da će u naredne dve nedelje razgovarati sa vlasnicima, kao i da će biti utvrđeno da li novi vlasnik ima nameru da posluje i šta država može da učini.

Vučić je rekao da bi ukoliko vlasnik odustane, država imala zakonsko pravo da poveže staž i reši pitanje socijalnog i penzionog osiguranja, a zatim bi ostala briga kako da se obezbedi da rade i žive od rada.

Vučić je priznao da zaposleni radnici u Goši su u veoma teškom socijalnom i materijalnom položaju i da će im država pomoći uprkos tome što je fabrika u privatnom vlasništvu.

Vučić se zahvalio Ljubisavu Orboviću što je imao razumevanje za teške poteze koje je činila vlast, „kako bi imali zdravu državu da nekad od nje može da traži pare“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0