Protest vojske i policije 8. aprila

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Beta, 021.rs, 01.04.2017.-


Reprezentativni Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije najavili su danas da će zbog lošeg položaja i standarda zaposlenih 8. aprila protestovati ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović je navedeno da ih je teška situacija u MUP Srbije i Vojsci Srbije naterala da po četvrti put izadju na ulice i traže svoja prava.

 U saopštenju se navodi da ih za četiri meseca od kako su prvi put protestovali, „niko nije udostojio“ da ih „pozove na ozbiljne razgovore“.
„Očigledno ne žele da rešavaju probleme u bezbednosnom sektoru, pa su protesti izgleda jedini način da skrenemo pažnju na naše zahteve. Želimo da upoznamo javnost s lošim položajem i standardom zaposlenih u vojsci i policiji. Dosta nam je lažnih obećanja o povećanju plata, isplati obećane pomoći, poboljšanju uslova rada. Dosta nam je napredovanja po političkoj liniji, umesto po zaslugama“, piše u saopštenju.
Sindikati dodaju i da im je dosta „strašenja policajaca premeštajima na periferne poslove ukoliko ne postupaju onako kako im se naredi“.
U saopštenju je ocena da je sistem na „rubu pucanja“ i da žele hitne promene.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0