Predstavnici GOŠE u SSSS traže pomoć

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt SSSS, 29.03.2017.-


Predsednik Saveza sasmostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović i pomoćnik ministra rada Zoran Lazić razgovarali su juče sa predstavnicima Samostalnog sindikata “Goše” iz Smederevske Palanke, kako bi pomogli u rešavanju problema u kojima se nalaze zaposleni u toj fabrici.

Predsednik Samostalnog sindikata u “Goši” Milorad Miloradović je, u prostorijama SSSS, rekao da se štrajk radnika “Goše”, koji nisu primili 20 plata, a od decembra 2013. Im nisu uplaćeni doprinosi, nastavlјa do dalјnjeg.

Miloradović je dokumentaciju o stanju u toj fabric predao predsedniku Orboviću, koji će je, kako je obećao, pokušati da prosledi predsedniku Vlade Srbije.

Miloradović je rekao da je vlasnik ŽOS Trnave, koja je 2007. privatizovala FŠV “Goša”, poslednji i jedini put u Srbiji bio tada kada je kupio fabriku, pre deset godina.

“Na sastanku smo se dogovorili da mi pokušamo da privolimo vlasnika fabrike da dođe iz Slovačke u Srbiju i da se onda, u četiri oka, dogovorimo šta dalјe”, rekao je Miloradović.

Tim povodom, predsednika Samostalnog sindikata “Goše” će danas u 11 časova primiti I predstavnici ambasade Slovačke u Beogradu.

Nakon prošlonedelјne tragedije, kada je u krugu fabrike izvršio samoubistvo njihov kolega Dragan Mladenović, eskaliralo je nezadovolјstvo radnika koji već godinama ne primaju platu, niti im se uplaćuju doprinosi I ne overavaju zdravstvene knjižice.

Jučerašnjem sastanku su prisustvovali i sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović, predsednik Sindikata metalaca Srbije Zoran Vujović i predsednik metalaca regiona centralne Srbije Goran Milić.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0