Penzioneri: Vučiću, vrati oteto!

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt USS „Sloga“, 28.03.2017.-


Beograd, 28.03.2017. –Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica održali su danas protest u Beogradu zbog umanjenja penzija, najavljene privatizacije banja i podržavljenja penzionog fonda. 

“Vrati oteto- Hoćemo da živimo, a ne da preživljavamo”, poruke su upućene vlastima i premijeru Aleksandru Vučiću sa današnjeg protesta penzionera u Beogradu.

Na skupu, na kom se, po proceni organizatora, okupilo njih nekoliko hiljada, pored čelnika ova dva sindikalna udruženja penzionera, predsednika USPS-a Milorada Vujasinovića i predsednika Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica, Jovana Tamburića, reč uzeli i kandidati na predstojećim predsedničkim izborima, Vuk Jeremić i Boško Obradović.

Podršku je svojim prisustvom pružio i predsednik USS “Sloga”, Željko Veselinović, koji je, kao i čelnik Dveri, Boško Obradović, kratko za našu informativnu službu prokomentarisao svoju podršku penzionerima.

Organizatori su okupljenima pročitali i pisma podrške koje su im uputili Vojni sindikat, Policijski sindikat Srbije i Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

Nakon skupa na Trgu Nikole Pašića, penzineri su prošetali do zgrade Ustanog suda, a zatim i do zgrade Vlade Srbije.

Ceo događaj je propraćen podrškom Informativne službe Udruženih sindikata Srbije “Sloga” koja je protest prenosila uživo na svojoj FB stranici i čiji je video u prva dva sata pratilo i pregledalo više od 35.000 ljudi.

PROTEST PENZIONERA UZIVO!

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Dienstag, 28. März 2017

 

Tokom protesta nije bilo incidenata, a saobraćaj je centralnim ulicama Beogarada delimično bio obustavljen tokom šetnje.

Informativna služba

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0