Stefanović oštro demantuje navode sindikata: Ne mešamo se u slobodnu volju pripadnika policije

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Telegraf.rs, 23.03.2017.-


Nikada iz kabineta ministra unutrašnjih poslova nije dat ni pisani ni usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava vezanih za izbore, niti se Ministarstvo meša u slobodnu volju bilo kog pripadnika policije ili nekog drugog dela Ministarstva – kaže ministar Nebojša Stefanović.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića rekao je u pisanoj izjavi a povodom optužbi Policijskog sindikata Srbije da je velikom broju policajaca zabranjeno prisustvo na predizbornim skupovima predsedničkih kandidata, da taj sindikat nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, i istakao da se radi o potpunoj neistini.

– Danas smo svedoci da Policijski sindikat Srbije nažalost, nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, posebno navijajući za jednog od opozicionih predsedničkih kandidata, čiju podršku imaju i na skupovima koje prave. Nikada zbog toga nijedan policajac nije snosio bilo kakvu posledicu, što nažalost nije bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Kao i uvek pozivam predstavnike sindikata da razgovaramo o rešavanju problema koji postoje u radu ministarstva i policije a ne o politici, jer to nije posao policije – kaže Stefanović.

On ističe da nikada iz kabineta ministra unutrašnjih poslova nije dat ni pisani ni usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava vezanih za izbore, niti se Ministarstvo meša u slobodnu volju bilo kog pripadnika policije ili nekog drugog dela Ministarstva.

Radi se o potpunoj neistini i obmanjivanju javnosti. Nedopustivo je da postoje pokušaji sindikata i određenih političkih stranaka da zloupotrebe policiju u izbornoj kampanji i unize rad hiljada profesionalaca koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad bezbednosti građana Srbije. Učiniću sve da ne dozvolim takve zloupotrebe. Naročito mi smeta pokušaj zloupotrebe policije u trenutku kada su neke od naših kolega povređene na izvršenju službenog zadatka i kada u subotu preko četiri stotine mladih ljudi stupa u redove policije – rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

Dodao je i da će nastaviti da se zajedno sa ljudima iz policije bori za unapređenje položaja policajaca, njihove profesionalne osposobljenosti i pre svega, sigurniju i bezbedniju Srbiju i sve njene građane.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0