Pa neće biti da je samo u Slovačkoj…

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Učitelj neznalica i njegovi komiteti
Izvor: http://www.danas.rs/licni_stavovi/licni_stavovi – 7.3.2017.–


Spoljnopolitička dimenzija ove afere najmanje je važna – pod istim uslovima već godinama radnike nemilice eksploatišu i domaći poslodavci.
U narednim brojevima razmatraćemo probleme prekarijata i moguća rešenja. Saša Perić nam daje uvod u razmatranje problema prekarijata u Srbiji i mogućih rešenja, čime ćemo se detaljno baviti u narednim brojevima Biltena.
Radnici javnog sektora okupljeni oko Konfederacije slobodnih sindikata 11. marta kreću sa protestima protiv prekatizacije svog položaja. Prenosimo poziv na protest Sindikata PTT Srbije, koji deluje u sastavu KSS. Pridružimo im se, jer svaka pobeda u ovoj borbi znači korak u zaustavljanju prekarizacije svakoga od nas.
Koren problema, bar što se nas iz „tranzicionih“ društava tiče, leži u procesu privatizacije i uništavanja socijalističke industrije i radnih odnosa koji su u njoj vladali. Jelena Filipović izveštava o novim preprekama u nastojanju bivših radnika uništenog Rakovičkog basena da naplate makar ono što im pripada kao stečajnim poveriocima.
Odgovori na prekarizaciju rada i života traže se širom sveta. Efikasan lek još uvek nije otkriven, što široku diskusiju čini neophodnom. Vodićemo je i na ovim stranama, i na društvenim razgovorima u Resavskoj 21.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0