Sindikat: Izuzetno loše stanje putne mreže

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Tanjug, B92, 03.03.2017.-


Neprimenjivanje odredaba Posebnog kolektivnog ugovora, ugrožava radnike, ali i preduzeća koja posluju u skladu sa zakonom, upozorava Sindikat.

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata putara Srbije razgovarali su sa potpredsednicom vlade ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović o neprimenjivanju konvencije MOR-a i odredaba Posebnog kolektivnog ugovora.

Predstavnici vlade su informisali sindikat da je u toku postupak donošenja Zaključka vlade kojim bi bila data preporuka investitorima kao što su JP „Putevi Srbije“ i „Koridori Srbije“ da u narednom periodu primenjuju Konvenciju 94, što će omogućiti da se poslovi ne daju poslodavcima koji ne isplaćuju redovno zarade.

U saopštenju sindikalaca se navodi da neprimenjivanje konvencije MOR-a onemogućava dobijanje poslova koji se finansiraju iz sredstava javnih fondova (budžet, kredit i slično) od poslodavaca koji ne isplaćuju redovno zarade zaposlenima i koji ne ispunjavaju uslove u pogledu bezbednosti i zdravlja na radu.

Neprimenjivanje odredaba Posebnog kolektivnog ugovora, ugrožava radnike, ali i preduzeća koja posluju u skladu sa zakonom.

Sindikat je, kako se navodi, upozorio i na izuzetno loše stanje putne mreže, što onemogućava primenu novog načina finansiranja održavanja puteva.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0