Fond solidarnosti u Leskovcu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt Industrijskog sindikata (ISS), 03.03.2017.-


Fond solidarnosti podelio rešenja bivšim radnicima „Interleminda“. Sindikati pohvalili rad Fonda. Podela rešenja bez predstavnika lokalne samouprave Leskovca.

Zahvaljujući Fondu solidarnosti bivšim radnicima „Interleminda“ za trenutak se vratio osmeh na lice. Radnici su Fondu predali potrebnu dokumentaciju koja je nakon obrade rezultirala rešenjima koja su podeljena u prostorijama Grada Leskovca.

Šezdeset četiri radnika „Interleminda“ koji je u stečaju će u toku sledeće nedelje, ponedeljak, utorak imati dodeljena sredstva na svojim računima, rekao je direktor Fonda solidarnosti Jablan Obradović.

Reči hvale o Fondu su stigle i od predstavnika Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije koji imaju samo reči hvale oprofesionalnom i odgovornom radu Fonda na čelu sa direktorom Jablanom Obradovićem. Radnici su ponaosob dobili 202.800 dinata a što je ekvivalent 9 plata, tj. minimalnih zarada.

Ovim je radnicima povezan i devetomesečni staž. Radnici i sindikati posle ovoga sa više poverenja gledaju u državne institucije sa kojima do danas nisu imali bog zna kakva pozitivna iskustva.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0