Sloga pokrenula prvu radničku internet TV u Srbiji

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sat USS Sloga, 25.02.2017. –


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pokrenuli su juče prvu radničku sindikalnu internet televiziju u Srbiji, a prvi gost u emisiji koja je išla uživo bio je policajac i sindikalni aktivista Milan Dumanović, koji je proveo 37 dana u pritvoru zbog neosnovane optužbe da je odao službenu tajnu.

Prema rečima potpredsednika Sloge, Vladimira Radosavljevića, internet televizija je pokrenuta zbog nedostatka pravih informacija o stanju radničkih prava u Srbiji, što su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ prepoznali kao ozbiljan problem i odlučili da uz pomoć skromne medijske platforme kroz internet mrežu plasiraju informacije kroz društvene mreže.

– Ovo nije televizija na kojoj ćemo stvari prikazivati ni crnje ni ružičastije od onih kako jesu, već televizija na kojoj će svako od nas imati priliku da govori slobodno i bez cenzure o svojim problemima. Želja nam je da razbijemo medijski mrak, da prikažemo stvarnost onakvu kako jeste i da omogućimo svim ljudima koji imaju probleme da javno progovore, rekao je on.

Radosavljević je istakao da će se program u početku emitovati povremeno i sa predhodnom najavom, ali da će se potruditi da u narednom periodu dovode i eminentne goste iz određenih oblasti koji će razvijati svest o sindikalnim, radničkim i građanskim pravima, koja su prema njegovoj oceni u Srbiji jako ugrožena.

On je ujedno pozvao sve zainteresovane da se jave na telefon sindikata i redakcije kako bi na prvoj radničkoj slobodnoj internet televiziji mogli da izađu u javnost sa svim problemima koje imaju.

Internet televizija Sloga će uživo ili u odloženom gledanju sa predhodnom najavom prenositi i emitovati tribine, javne skupove, proteste, štrajkove i konferencije za štampu.

Redakcija internet TV Sloga poziva sve zainteresovane ljude, posebno novinare širom Srbije da se jave u sindikat ukoliko imaju želju da budu dopisnici sa terena i da zajedno sa nama učestvuju u stvaranju prve radničke slobodne TV u Srbiji.

 

Informativna služba

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0