Radnicima propalih preduzeća minimalce obećali do kraja dana

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Južne Vesti, 23.02.2017.

Autor: J.Adamović.-


Nakon brojnih obećanja i odlaganja, radnici propalih društvenih firmi u Nišu, koji su se naknadno prijavili za isplatu minimalca, prema najavama na gradskom sajtu, pare bi trebalo da dobiju danas posle 17 sati.

Oni koji godinama čekaju na isplatu zaostalih plata, koje kod nekih dostižu i milione, a naknadno su se prijavili, trebalo bi da konačno dobiju jednokratnu pomoć od 21.300 dinara.

Iznos koji predstavlja minimalnu neto zaradu u Srbiji, radnici će moći da podignu danas na šalterima Poštanske štedionice posle 17 sati – piše na gradskom sajtu.

Podsetimo, umesto isplate zaostalih zarada radnicima propalih niških preduzeća njima se isplaćuje minimalac, a oni koji su se za pomoć prijavili u drugom krugu pare čekaju više od mesec dana.

Obećanja su im dali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predstavnici Ministarstva privrede, ali oni socijalu do danas nisu dobili.

Ni obećanje premijera Aleksandra Vučića o isplati zaostalih plata koje im je dao oktobra kada je boravio u Nišu nije ispunjeno, pa još nema rešenja za nekoliko hiljada ljudi koji su nekada radili u EI, MIN-u, Jastrepcu, Građevinaru.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0