Sindikati podržali današnji protest Inicijative ne da(vi)mo Beograd

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Beta, 15.02.2017. –


Inicijativa ne da(vi)mo Beograd saopštila je sinoć da su njen protest najavljen za danas u 15 sati ispred Skupštine grada podržali brojni sindikati.

Podršku protestu kojim se traži ostavka gradonačelnika Siniše Malog zbog umešanosti u rušenje objekata u naselju Savamala dali su Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Sindikalne organizacije Zastava oružje, Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i Centra za zaštitu potrošača Begej iz Zrenjanina.

Kako su naveli iz Inicijative ne da(vi)mo Beograd, svoj dolazak su najavili i pokreti iz drugih gradova Srbije, Podrži RTV iz Novog Sada, Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša i Lokalni front iz Kraljeva i mnogi drugi.

„Pozivamo sve građane da se uključe u borbu protiv serijske kriminalizacije javnih funkcija, instrumentalizacije institucija i pravosuđa i privatizaciju vlasti. Neka ostavka Siniše Malog bude prvi korak u toj borbi“, navedeno je u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandra Vučić rekao je sinoć u intervjuu za RTS da neće odgovarati na pritiske i hajke pojedinih organizacija koje od njega zahtevaju smenjivanje Siniše Malog, ali je istovremeno poručio da pozicija gradonačelnika nije laka i nije dugoročno održiva, i da će on snositi političke posledice.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0