Sindikati Aerdroma: Radnici obmanuti

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: B92, Tanjug, 11.02.2017.-


Sindikati Aerodroma tvrde da im obećanje nije ispunjeno. „Nikola Tesla“: Rešavamo status zaposlenih

Četiri sindikata kompanije Aerodroma Nikola Tesla saopštila su da je grupi od 200 zaposlenih u toj kompaniji prodžen ugovor na određeno vreme, umesto da, kako je obećano, dobiju ugovore na neodređeno vreme.

Oni u saopštenju navode da su zaposleni dobili ugovore na određeno vreme do dolaska koncesionara, i tvrde da time obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović nije ispunjeno.

Aerodrom: Neprekidno radimo na rešavanju statusa zaposlenih 

Povodom najave mirnog protesta sindikata, AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd je saopštio da kontinuirano već duže vreme rešava nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, usled povećanog obima posla, redovno podnosi zahteve Komisiji za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava Vlade Republike Srbije, i na zakonski propisan način, kontinuirano pribavlja saglasnosti za svako povećanje broja zaposlenih i radno angažovanih lica.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0