Podrška SINOS-u iz regiona

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Novosti, 28.01.2017.

Autor: V.N. –


Posle iseljenja iz službenih prostorija, Sindikat novinara Srbije dobio je Sindikata novinara i medijskih radnika Makedonije, Sindikata novinara Hrvatske i Sindikata medija Crne Gore

SINDIKAT novinara Srbije (SINOS) dobio je podršku tri srodne organizacije iz regiona – Sindikata novinara i medijskih radnika Makedonije, Sindikata novinara Hrvatske i Sindikata medija Crne Gore. Oni su u saopštenju izrazili zabrinutost zbog situacije u kojoj se SINOS našao pošto ih je Udruženje novinara Srbije (UNS) iselilo iz službenih prostorija.

– U vremenu kada je izuzetno lako ostati bez posla, kada se mediji gase i kada je mogućnost novog zaposlenja svedena na minimum, od organizacija koje se bave bilo kojim oblikom zaštite zaposlenih u medijima se očekuju solidarnost i profesionalan odnos prema svima, a naročito prema slabijima, što sindikati, nažalost, u našim državama jesu. Zbog toga je neshvatljiv postupak UNS-a i mi ga najoštrije osuđujemo – navedno je u saoštenju.

Isti potpisnici uputili su pismo predsednici UNS Ljiljani Smajlović, protestujući zbog, kako kažu, „nasilnog iseljenja“ SINOS-a:

– Ne ulazeći u koncepcijska i lična neslaganja koja UNS ima sa SINOS-om i njegovim predstavnicima, smatramo da je potez UNS-a radikalan, nesolidaran i štetan za sve novinare i organizacije koje se bave zaštitom novinara i zaposlenih u medijima – navodi se u pismu, i zaključuje da je solidarnost sa kolegama i koleginicama „obaveza svih nas – i udruženja i sindikata novinara“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0