Okončan odmor u Fiat-u, sindikat nezadovoljan proizvodnjom

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: infokg.rs, 09.01.2017.

Autor: Branko VUkašinović.


U kompaniji FCA Srbija danas je okončan zimski godišnji odmor, a zaposleni su se vratili u proizvodne pogone. U Samostalnom sindikatu Fiata-a nisu zadovoljni situacijom u fabrici, ali se nadaju boljem.

Ocenjujući situaciju u kragujevačkoj fabrici, predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija, Zoran Marković kaže da nije zadovoljan, jer je prošle godine ukinuta jedna smena, a bilo je i dosta neradnih dana.

Tokom 2016. godine u Fiat je bilo 80 neradnih dana, a radnici su bili na plaćenom odsustvu. Planirana proizvodnja bila je 150.000 autmobila, a od toga proizvedeno je tek oko 60 odsto”, izjavio je za InfoKG Zoran Marković.

Očekuje da će Fiat u ovoj godini krenuti sa punom proizvodnjom, zaposliti još radnika i da neće biti neradnih dana.

Sa druge strane, finansijski direktor fabrike u Kragujevcu Fabricio Renci izjavio je sredinom decembra 2016. da je tokom prošle godine proizvedeno 85.000 jedinica, a da se u 2017. očekuje isti nivo proizvodnje.

Za sada iz Fiat-a još uvek nema informacija o početku proizvodnje redizajniranog modela 500L, a krajem prošle godine je saopšteno da će se tim povodom oglasiti “kada bude vreme”.

U kompanij FCA Srbija trenutno je zaposleno oko 2.500 radnika.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0